Forgiveness and Salvation Through Jesus Christ

Jesus Christ’s Offer of Salvation. Jesu Kristi frelsesoffer

Jesus Christ’s Offer of Salvation

Jesu Kristi frelsesoffer

Admit that you have sinned. Ask God’s forgiveness and repent of your sins.

Innrøm at du har syndet. Be Gud om tilgivelse og omvende deg fra syndene dine.

. . . “For all have sinned, and come short of the glory of God.” (Romans 3:23).

“For alle har syndet og kommer til kort fra Guds ære.” (Romerne 3:23).

. . . “As it is written, There is none righteous, no, not one.” (Romans 3:10).

“Som det er skrevet: Det er ingen rettferdige, ingen, ingen.” (Romerne 3:10).

. . . “If we say that we have no sin, we deceive ourselves, and the truth is not in us. If we confess our sins, he is faithful and just to forgive us our sins, and to cleanse us from all unrighteousness. If we say that we have not sinned, we make him a liar, and his word is not in us.” (John 1:8-10).

“Hvis vi sier at vi ikke har noen synd, bedrar vi oss selv, og sannheten er ikke i oss. Hvis vi tilstår syndene våre, er han trofast og rettferdig for å tilgi oss syndene våre, og for å rense oss for all urettferdighet. Hvis vi sier at vi ikke har syndet, gjør vi ham til løgner, og hans ord er ikke i oss. ” (Johannes 1: 8-10).

Believe Jesus is Lord. Believe that Jesus Christ is who He claimed to be; that He was both fully God and fully man and that we are saved through His death, burial, and resurrection. Put your trust in Him as your only hope of salvation. Become a son or daughter of God by receiving Christ.

Tro på at Jesus er Herre. Tro at Jesus Kristus er den han påsto å være; at han både var fullstendig Gud og fullt menneske og at vi blir frelst gjennom hans død, begravelse og oppstandelse. Sett din lit til ham som ditt eneste håp om frelse. Bli en sønn eller datter av Gud ved å motta Kristus.

. . . “That whosoever believeth in him should not perish, but have eternal life. For God so loved the world, that he gave his only begotten Son, that whosoever believeth in him should not perish, but have everlasting life. For God sent not his son into the world to condemn the world; but that the world through him might be saved.” (John 3:15-17).

”Den som tror på ham, skal ikke gå fortapt, men ha evig liv. For så elsket Gud verden, at han gav sin enbårne Sønn, at den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. For Gud sendte ikke sønnen sin ut i verden for å fordømme verden; men at verden gjennom ham kan bli frelst. ” (Johannes 3: 15-17).

… “For whosoever shall call upon the name of the Lord shall be saved.” (Romans 10:13).

“For den som vil påkalle Herrens navn, skal bli frelst.” (Romerne 10:13).

Call upon His name, Confess with your heart and with your lips that Jesus is your Lord and Savior.

Kall på hans navn, bekjenn med ditt hjerte og med leppene at Jesus er din Herre og frelser.

. . . “That if thou shalt confess with thy mouth the Lord Jesus, and shalt believe in thine heart that God hath raised him from the dead, thou shalt be saved. For with the heart man believeth unto righteousness; and with the mouth confession is made unto salvation.” (Romans 10:9-10).

Hvis du skal bekjenne med din munn Herren Jesus og tro på ditt hjerte at Gud har oppreist ham fra de døde, vil du bli frelst. For med hjertet tror mennesket på rettferdighet; og med munnen tilståelse blir frelst. ” (Romerne 10: 9-10).

. . . “And he is the atonement for our sins: and not for ours only, but also for the sins of the whole world.” (1 John 2:2).

“Og han er soningen for våre synder: og ikke bare for våre, men også for hele verdens synder.” (1. Johannes 2: 2).

. . . “In this was manifested the love of god toward us, because that God sent his only begotten Son into the world, that we might live through him. And we have seen and do testify that the Father sent the Son to be the Saviour of the world. Whosoever shall confess that Jesus is the Son of God, God dwelleth in him, and he in God.” (1 John 4:9, 14-15).

“I dette ble manifestert kjærligheten til Gud til oss, fordi at Gud sendte sin enbårne sønn til verden, så vi kunne leve gjennom ham. Og vi har sett og vitner om at Faderen sendte Sønnen for å være verdens frelser. Den som tilstår at Jesus er Guds sønn, Gud bor i ham og han i Gud. ” (1. Johannes 4: 9, 14-15).

. . . “But God commendeth his love toward us, in that, while we were yet sinners, Christ died for us. Much more then, being now justified by his blood, we shall be saved from wrath through him. For if, when we were enemies, we were reconciled to God by the death of his Son, much more, being reconciled, we shall be saved by his life.” (Romans 5:8-10).

“Men Gud gir sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere. Mye mer da, når vi nå blir rettferdiggjort av hans blod, vil vi bli frelst fra vrede gjennom ham. For hvis vi, når vi var fiender, ble forsonet med Gud ved sønnens død, mye mer, når vi er forsonet, vil vi bli frelst av hans liv. ” (Romerne 5: 8-10).

. . . “For the wages of sin is death; but the gift of God is eternal life through Jesus Christ our Lord.” (Romans 6:23).

“For syndens lønn er døden; men Guds gave er evig liv gjennom Jesus Kristus, vår Herre. ” (Romerne 6:23).

. . . “Jesus saith unto them, I am the way, the truth, and the life, no man cometh unto the Father, but by me.” (John 14:6).

“Jesus sa til dem: Jeg er veien, sannheten og livet, ingen kommer til Faderen, men av meg.” (Johannes 14: 6).

. . . “For I am not ashamed of the gospel of Christ: for it is the power of God unto salvation to everyone that believeth.” (Romans 1:16).

“For jeg skammer meg ikke over Kristi evangelium, for det er Guds kraft til frelse for alle som tror.” (Romerne 1:16).

. . . “Neither is there salvation in any other: for there is none other name under heaven given among men, whereby we must be saved.” (Acts: 4:12).

“Det er heller ingen frelse i andre; for det er ingen andre navn under himmelen gitt blant mennesker, hvor vi må bli frelst.” (Apostlenes gjerninger: 4:12).

. . . “Who will have all men to be saved, and to come unto the knowledge of the truth for there is one God, and one mediator between God and men, the man Christ Jesus.” (1 Timothy 2:4-6).

“Hvem vil ha alle mennesker til å bli frelst og komme til kunnskap om sannheten, for det er en Gud og en formidler mellom Gud og mennesker, mannen Kristus Jesus.” (1. Timoteus 2: 4-6).

. . . “For God did not appoint us to suffer wrath but to receive salvation through our Lord Jesus Christ.” (1 Thessalonians 5:9).

“For Gud utnevnte oss ikke til å lide vrede, men for å motta frelse gjennom vår Herre Jesus Kristus.” (1. Tessaloniker 5: 9).

. . . “But as many as received him, to them gave the power to become the sons of God, even to them that believe on his name.” (John 1:12).

“Men så mange som mottok ham, ga dem kraften til å bli Guds sønner, også til dem som tror på hans navn.” (Johannes 1:12).

Leave a Reply